marți, 2 octombrie 2012

Paul Ferrini - Iubire fara conditii

    Ceea ce vezi este un rezultat direct a ceea ce crezi. Daca tu crezi ca esti vinovat, atunci vei vedea o lume vinovata. Iar o lume vinovata va fi pedepsita - si la fel vei fi si tu.

***

       A invata sa te iubesti pe tine insuti si a invata sa-ti iubesti aproapele merg mana in mana. Nu poti sa-l iubesti pe semenul tau si sa te urasti pe tine insuti sau sa te iubesti pe tine insuti si sa-l urasti pe semenul tau.
       Sentimentele fata de aproapele tau oglindesc, pur si simplu, sentimentele tale fata de tine insuti.


***

    A primi iertare din partea altora este un lucru necsar numai in masura in care tu crezi ca este. Daca asa crezi - cum cred, de altfel, majoritatea oamenilor -  e important sa te impaci.


***

    Nici dreptatea, nici mantuirea nu se dobandesc atacandu-ti semenul. Te rog sa intelegi aceasta, exact asa cum ti-o spun. Fiecare cui pe care il bati in palma semenului tau te tine pe tine pironit de cruce.


***

     Accepta-l, pur si simplu, pe semenul tau si binecuvanteaza-l pe calea sa. Daca iti cere ajutorul, da-i-l bucuros, dar nu incerca sa faci pentru aproapele tau ceea ce trebuie sa faca el pentru sine insusi.
[...] Nu-l face raspunzator pe aproapele tau pentru pacea si fericirea ta si nu-ti asuma nici responsabilitatea pentru pacea si fericirea lui. [...]
     Lasa-l sa lucreze alaturi de tine, atat timp cat vrea el. Si cand e gata sa plece doreste-i tot binele. Da-i hrana si apa pentru drum.
     Nu-l indatora si nu-l forta sa stea impotriva vointei sale. Libertatea aproapelui tau nu este decat un simbol al propriei tale libertati. De aceea, lasa-l sa vina si sa plece dupa bunul lui plac.
     Ureaza-i bun venit cand vine si spune-i bun ramas cand pleaca.
       Mai mult de atat nu poti face.
       Atat insa este suficient.

***

     Iubeste-ti aproapele asa cum ai vrea sa te iubesti pe tine insuti. Fa-l sa fie la fel de important.
    Nu face sacrificii pentru el si nu-i cere sa faca sacrificii pentru tine, ci ajuta-l cand poti si primeste ajutorul cu recunostinta, atunci cand ai nevoie de el.
   Aceasta repicrocitate simpla si plina de demnitate este un gest al iubirii si acceptarii. El demonstreaza incredere si stima reciproca.
     Mai mult de atat e prea mult.
     Mai putin de atat e prea putin.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu