miercuri, 24 octombrie 2012

Paul Ferrini - Iubire fara conditii

    Cand o persoana vine in viata ta si te "calca pe nervi". nu incerca s-o iubesti. Nu-ti descarca nervii pe ea, n-o acuza, n-o invinovati si nu-ti face din ea un dusman. Recunoaste, pur si simplu, ca te calca pe nervi si cere ragaz sa fii singur cu sentimentele tale.


***

    Fii milostiv cu tine insuti. Ia-o incet. Incepe cu vindecarea propriilor tale ganduri si sentimente. De fiecare data cand vindeci un gand de judecata sau un sentiment de separare, faptul este simtit de fiecare minte si inima din Univers. Vindecarea ta nu iti apartine numai tie, ci tuturor fiintelor.
    Vand te impaci cu tine insuti, pacea lumii devine iminenta. Daca e sa ai o responsabilitate fata de altii, aceasta este numai: sa ajungi la pace cu tine insuti in propria ta inima si minte.


***

    Poate ca ti-e greu sa auzi ce-ti spun, dar asta-i adevarul. In cazul in care nu esti fericit in momentul de acum, n-ai cum sa mai fii vreodata fericit. Prin urmare, daca nu esti fericit acum, nu-ti mai cauta fericirea in viitor, ci concentreaza-ti atentia pe momentul prezent.
    Aici se afla fericirea ta.


***

    V-am spus: "Cereti si veti primi", dar voi refuzati sa ma credeti. Aveti impresia ca cineva va contabilizeaza pacatele, momentele de indecizie sau recalcitranta, dar nu e adevarat. Singurii care contabilizeaza sunteti voi insiva.


***

    Ce se intampla in viata ta e neutru; nu e nici pozitiv, nici negativ. Tu decizi daca e pozitiv sau negativ, spiritual sau profan.

***

    Daca doresti sa intelegi sensul a ceea ce se intampla in viata ta, inceteaza sa-i mai conferi propriul tau sens. Lasa lucrurile asa cum sunt. Simte-le pe deplin. Ingaduie-le sa te invete de ce au aparut in viata ta. 

***

    Iubirea transcede intotdeauna orice fel de dualism. Iubirea nu se declara niciodata de partea cuiva. Ea accepta intotdeauna validitatea ambelor parti. Crezi ca trebuie sa alegi intre corect si gresit. Dar esti tu sau oricine altcineva capabil sa hotarasca ce este corect si ce este gresit? De indata ce crezi ca stii, ai pierdut firul adevarului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu