vineri, 5 octombrie 2012

Paul Ferrini - Iubire fara conditii

    Viata este ori rezistenta, ori capitulare. Acestea sunt singurele optiuni. Rezistenta duce la suferinta. Capitularea duce la beatitudine. Rezistenta este decizia de a actiona singur. Capitularea este decizia de a actiona cu Dumnezeu.


***

    Ai timp din belsug sa faci greseli si sa inveti din ele.
    Cand fiecare dintre voi ca fi invatat ceea ce a venit sa invete, aceasta lume nu va mai fi necesara. Acest univers fizic, ce ti se pare atat de permanent, se va dizolva in neant - fiindca, odata ce v-ati trezit, el nu mai are nici un rost. Acest timp se apropie, dar nu e nici o graba.


***

    Nu poti avea experienta miracolului decat daca esti dispus sa-l primesti. Ca sa traiesti experienta miracolului, trebuie sa fie prezenti urmatorii factori:
* trebuie sa stii ca ai nevoie de el
* sa-l ceri in mod sincer
si
* sa fii dispus sa-l primesti.
Cand toti acesti factori sunt prezenti, miracolul se va manifesta.

***

    Intreaba-te onest: "Sunt in cautarea unei vieti stabile, previzibile? Asta-mi doresc?" In caz ca da, atunci trebuie sa-ti dai seama ca lumea nu-ti poate oferi asa ceva. Toate lucrurile din lume se afla intr-un proces de schimbare. Nimic nu e stabil. Nimic nu e previzibil. Nimic nu-ti va oferi altceva decat securitate temporara. Gandurile vin si pleaca. Relatiile incep si se termina. Trupurile se nasc si pier.

***

    Ca sa-l vezi pe semenul tau asa cum este el in realitate, trebuie sa privesti dincolo de judecatile tale despre el. Daca vrei sa-l cunosti, trebuie sa te apropii de el, sa-ti deschizi inima si sa-l intrebi care ii este intentia.

***

    Nu poti sa iubesti pe cineva si totodata sa urmaresti sa-l controlezi. Numai dorindu-i tot ce este mai bine ii oferi aproapelui tau libertatea. Iar daca nu ii oferi libertate, nu ii oferi iubire.

***

    Pe masura ce iubesti din ce in ce mai profund, din ce in ce mai multi oameni, devii din ce in ce mai putin atasat de ei ca indivizi. Devii atasat nu de persoana ca atare - ci de iubirea pe care fiecare persoana o extinde spre tine. 

***

    Pana nu vei intelege ca oricine este bun, iti va fi greu sa gasesti bunatate in tine insuti sau in altii. Esti obisnuit sa gasesti binele alaturi de rau. "Acesta e bun, acela e rau." Asa arata modul tau de a te judeca pe tine si de a-l judeca pe aproapele tau. El nu iti va aduce niciodata pace.
    Aproapele tau nu este bun sau rau - si nici tu, de altfel. Amandoi sunteti numai buni. Nu exista rau in voi. Poti crede ca exista rau in tine - poti, de fapt, crede ca exista prea putin sau deloc bine in tine - dar aceasta este o credinta gresita. Atata vreme cat o vei mentine, te vei chinui pe tine insuti sau pe altii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu